Pasta jaglana z koperkiem, chrzanem i ostropestem

Dziś szybciutko. Żeby zjeść coś smacznego, a jednocześnie lekkiego i pożywnego do chleba, wypróbuj mój przepis na pastę jaglaną. Potrzebujesz:

3/4 szklanki suchej kaszy jaglanej

pęczek koperku

dwie łyżki soku z cytryny

łyżkę zmielonego ostropestu

łyżeczkę chrzanu

szczyptę soli

pieprz

Kaszę jaglaną podpraż na patelni, aż zacznie pachnieć lekko orzechowo. Pilnuj, żeby się nie przypaliła! Zalej trzema szklankami wrzątku i gotuj 20 minut. Pozostaw do ostudzenia. W tym czasie posiekaj pęczek koperku, dodaj do wystudzonej kaszy. Zblenduj na gładką masę. Dodaj sól, chrzan, mielony ostropest, sok z cytryny, pieprz do smaku. Dokładnie wymieszaj. Pozostaw, aż całkiem wystygnie i zestali się. Jedz z chlebem lub krakersami. Smacznego! ObrazekObrazek

Reklamy

2 thoughts on “Pasta jaglana z koperkiem, chrzanem i ostropestem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s