Jaglana pasta do chleba

Piękny kolor, intrygujący smak. Oto pasta z kaszy jaglanej. Kiedy dziś rano wyjęłam z piekarnika mój ulubiony chleb pomyślałam, że idealna do niego będzie pięknie rozsmarowująca się pasta. Zajrzałam do lodówki i okazało się, że to będzie pasta z niewielu składników. Chcesz ją zrobić? Musisz mieć:

pół szklanki suchej kaszy jaglanej

duża marchewka

cebula czerwona

4 łyżki sosu sojowego (u mnie Kikkoman)

płaska łyżeczka soli

pieprz czarny (według uznania)

olej rzepakowy

ząbek czosnku

zioła do pizzy

łyżka przecieru pomidorowego

łyżeczka masła klarowanego

Kaszę jaglaną wypłucz i zalej 1 i 1/2 szklanki wrzątku. Dodaj sól i masło klarowane. Gotuj na małym ogniu około 15-20 minut, do miękkości, wystudź. Posiekaj cebulę, marchewkę zetrzyj na tarce, ząbek czosnku zmiażdż. Na patelni rozgrzej trzy łyżki oleju i smaż cebulę, marchewkę, czosnek, po chwili dodaj przecier pomidorowy i smaż przez około 5 minut. Zostaw do wystudzenia. Kaszę połącz ją z usmażonymi warzywami i sosem sojowym, dodaj pieprz i łyżkę ziół do pizzy. Zmiksuj blenderem na dość gładką masę. Przechowuj w lodówce. Jedz ze smakiem 🙂ObrazekObrazek

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s